triangle-right

Verbeke

Verbeke

Verbeke is een slachthuis en prachtig familiebedrijf, dat al meer dan 10 jaar klant is bij Cobofisk. Hun uitdaging? Een te laag klantensegment, die vaak moeilijk deden over de prijszetting, met als gevolg een te lage prijs en winstmarge.

Verbeke

Wat heeft Cobofisk voor hen betekend

Samen met Luc, die al jarenlang vertrouwenspersoon en winstadviseur is van zaakvoerder Lieven, werd enkele jaren geleden beslist om het bedrijf te gaan herpositioneren.

De herpositionering had als doel om in te spelen op de noden van een hoger klantensegment. Het klantensegment dat focust op kwaliteit, eerder dan op prijs. Het is natuurlijk een hele uitdaging om te herpositioneren aangezien daar ook enkele belangrijke beslissingen bij komen kijken. Daarnaast valt het opstellen van doelen voor jezelf niet te onderschatten. Geen eenvoudig traject, maar het stelde Verbeke wel in staat om de prijzen te verhogen naar geleverde waarde.

In combinatie met de strategie om een nieuwe afzetmarkt te gaan exploiteren, waar ze van hun afval een winstgevend product konden maken, creƫrden we samen met Verbeke meer omzet, maar vooral: meer winst. En daar draait het in the end om.

Vandaag is Verbeke nog steeds een zeer rendabel bedrijf en hebben ze hun familiebedrijf verzekerd door de intreding van hun kinderen. Ook hier hebben we bij Cobofisk een rol gespeeld, deze keer als trusted advisor, waarbij we onder andere overnamebegeleiding bieden. De familie Verbeke is een mooi voorbeeld van niet enkel in het bedrijf werken, maar ook aan hun bedrijf werken. Dat brengt hen waar ze vandaag staan, met de mooie doelen die ze reeds verwezenlijkt hebben.