triangle-right

Cobofisk’s aanpak voor work-life balance in een flexibele wereld

Cobofisk’s aanpak voor work-life balance in een flexibele wereld

Het vinden van balans: 

Cobofisk’s aanpak voor work-life balance in een flexibele wereld

Het vinden van een gezonde balans work-life balance is een continu vraagstuk dat we steeds moeten revalueren. Bij Cobofisk erkennen we dat de behoeften en verwachtingen van onze collega’s veranderen, waardoor we op zoek gaan naar een flexibelere aanpak, in deze toch wel flexibelere tijd. We streven er samen voor om een positieve werkomgeving te creëren waarin we werk en persoonlijk leven in evenwicht kunnen houden.

Het evenwicht tussen de tijd en energie die we besteden aan werk en de tijd en energie die we besteden aan andere aspecten van ons leven, zoals familie, vrienden, hobby’s, is vaak een uitdagende oefening. Die goede balans vinden kan ons als team enkel maar motiveren.

Maar hoe kunnen wij als Cobofisk ons steentje bijdragen? We hebben als team de puzzel gelegd door het mogelijk maken van flexibele werkopties, zoals thuiswerk, ruimte en ondersteuning voor persoonlijke ontwikkeling en het bevorderen van een positieve werkcultuur door o.a. het inlassen van regelmatige pauzes, maar ook om die pauzes extra leuk te maken. Zo kan iedereen zich even ontspannen op het werk. Tijdens de middagpauzes kan je ons vaak vinden met een dart of een pingpong pallet in de hand, of achter de kickertafel.

We streven naar een win-winsituatie waarin productiviteit en welzijn hand in hand gaan. Dit zorgt ervoor dat we de grenzen kunnen bewaken voor werkuren en beschikbaarheid. Om het evenwicht van onze collega’s te beschermen, hebben we besloten het gebruik van diverse digitale tools buiten de werkuren te beperken.

Dit hebben we allemaal kunnen realiseren dankzij het jarenlang intensief inzetten op een ijzersterke digitale organisatie, waar we vandaag de dag nog steeds de vruchten van plukken. Zo kunnen we steeds deadlines halen zonder extra inspanningen en beleven we de btw-periodes zonder pieken, zalig toch?